انواع بازار هاي بورسي

انواع وضعيت در بورس 

انواع وضعيت در بورس

 

انواع وضعيت نماد در بورس و فرابورس

نمادها در بازار معاملات مالي بورس و فرابورس مي توانند يكي از 4 حالت : مجاز، مجاز-محفوظ ، ممنوع، ممنوع-متوقف را داشته باشند.

در اين مقاله قرار است به صورت خلاصه با اين وضعيت ها آشنا شويم.

همه شركت هاي فعال در بازار بورس اوراق بهادار يا بازار فرابورس يكي از چهار وضعيت زير را دارند.

ممنوع :

در حالت ممنوع خريد و فروش سهم انجام نخواهد گرفت و نماد سهم به يكي از دلايلي كه در ادامه به آن خواهيم پرداخت بسته مي‌شود.

يا اينكه بعد از كشف قيمت نماد سهم مدت زمان كوتاهي در اين وضعيت قرار خواهد گرفت.

سپس توسط ناظر بازار با مجاز شدن سهم خرريد و فروش انجام مي‌شود.

ممنوع-متوقف :

حالت ممنوع-متوقف مربوط به زماني است كه سهم بسته مي‌باشد و تا اطلاع ثانوي كه معمولا بيشتر از يك روز كاري است بسته خواهد ماند

تفاوت ممنوع و ممنوع-متوقف در اين مي باشد كه در حالت ممنوع سهم موقتا بسته است و به زودي باز خواهد شد.

اما در حالت ممنوع-متوفف سهم كاملا بسته است و تا اطلاع ثانوي خريد و فروش در آن نماد امكان پذير نخواهد بود.

مجاز :

در حالت مجاز، وضعيت سهم عادي مي باشد و خريد و فروش سهم مجاز مي‌باشد.

مجاز-محفوظ :

حالت مجاز-محفوظ زماني اتفاق مي افتد كه سهم بسته بوده و در حال بازگشايي باشد و قبل از بازگشايي نماد سهم در اين وضعيت قرار خواهد گرفت.

در اين وضعيت امكان ارسال سفارشات در نماد وجود دارد اما هيچ خريد و فروشي صورت نميگيرد.

قبل از اينكه خريداران و فروشندگان در حجم و قيمت مناسب به توافق برسند به وسيله ناظر بازار تاييد و معاملات سهم بعد از مجاز شدن سهم انجام ميگيرد.

توجه فرماييد كه قبل از بازگشايي نماد كشف قيمت سهم در اين مرحله صورت خواهد گرفت.

انواع وضعيت نمادها در بورس

 انواع وضعيت در بورس : 

در اين وضعيت، معاملات در نماد مورد نظر، به صورت عادي و طبق روال معمول انجام ميشه و خريد و فروش سهام در جريانه.

هنگامي كه نماد مدتي ايه كه بسته شده ولي در حال بازگشائي ايه، قبل از بازگشائي، نماد در وضعيت مجاز-محفوظ قرار مي‌گيره.اين وضعيت كه بهش مرحله پيش گشايش هم ميگن، ارسال سفارش در نماد مذكور انجام ميشه ولي هيچ معامله‌ اي صورت نمي‌گيره؛ دقت كنيد كه در اين حالت سفارش هايي كه ثبت مي كنيد در صف خريد يا فروش قرار ميگيره اما معمولا بعد از 30 دقيقه مرحله پيش گشايش، به محض مجاز شدن نماد، سفارشاتي كه در نماد مورد نظر ثبت شده قابل معامله ميشه.

در اين وضعيت، نماد معاملاتي مذكور غير قابل معامله هستش و هيچ خريد و فروشي در اون انجام نميشه و حتي سفارشي هم ثبت نميشه. نماد معاملاتي شركتها زماني در اين وضعيت قرار مي‌گيرن كه يكي از دلايل توقف نمادها رو داشته باشن. در اين وضعيت نمادبراي معامله مجازه اما بنا به دلايلي فعلا و مقطعي، فرآيند سفارش گيري و معامله در اون متوقف شده.

در اين وضعيت، نماد معاملاتي مذكور قابل معامله نيست اما نماد در همون روز معاملاتي جاري، بازگشائي ميشه.

در اين وضعيت، نماد معاملاتي مذكور قابل معامله نيست و هيچ معامله و خريد و فروشي در روز جاري بر روي سهم صورت نمي‌پذيره؛ همچنين بازگشائي نماد معاملاتي مذكور در روز معاملاتي جاري انجام نميشه و بازگشائي سهم به روزهاي بعد و يا تاريخ هاي مشخص شده جهت بازگشائي موكول ميشه.

به دلايل مختلف توقف نمادهاي بورسي در اين مقاله پرداختيم؛ لازمه كه حتما بخونيش » دلايل توقف نمادها در بورس

انواع استيبل كوين

زماني كه توقف نماد با اطلاع قبلي باشه، ناظر بازار در همون روز در سايت Tsetmc.com پيغامي مبني بر توقف نماد در پايان روز معاملاتي منتشر مي‌كنه كه ميتونيد با لمس آدرس ذكر شده و سپس با ورود به بخش بورس اوراق بهادار تهران و يا فرابورس ايران و مراجعه به بخش پيام هاي ناظر، به پيغام هاي منتشر شده توسط ناظر دسترسي داشته باشيد. همچنين با جست و جوي نماد مورد نظر در همين سايت، تابلوي سهم مورد نظر براتون باز ميشه و ميتونيد از قسمت پيام ناظر، به پيام هايي كه ناظر در رابطه با نماد مورد نظرتون منتشر كرده، دسترسي داشته باشيد.همچنين ميتونيد با استفاده از آگهي ها و افشاي اطلاعات در سامانه كدال به نشاني Codal.ir هم متوجه بشيد كه نماد مد نظرتون به چه دليلي متوقف شده. لازم به ذكره كه در قسمت پنل آنلاين كارگزاري تون در قسمت پيام ها، از پيغام هاي منتشر شده توسط ناظر بازار، ميتونيد از توقف و يا بازگشائي نمادها مطلع بشيد.

نكته مهم در خصوص بازگشائي نمادها پس از توقف اينه كه در صورتي كه در دوره حراج ناپيوسته معامله‌ اي صورت نپذيره و يا معاملات انجام شده در دوره حراج ناپيوسته توسط بورس تاييد نشه، به تشخيص بورس و پس از اطلاع ‌رساني، حراج ناپيوسته ديگري براي اين نماد، يك بار ديگر در همان جلسه معاملاتي يا در 90 دقيقه ابتدايي جلسه معاملاتي بعد قابل تكراره. به هر ترتيب در صورت عدم ‌كشف قيمت، آخرين قيمت پاياني نماد معاملاتي، قيمت مرجع در دوره حراج پيوسته خواهد بود.

هنگام بازگشايي اغلب نمادها، عمدتا محدوديت دامنه نوسان قيمت برداشته ميشه و اصطلاحا بازگشايي نماد معاملاتي، بدون محدوديت دامنه نوسان قيمت اتفاق مي افته؛ در اين وضعيت، بسيار محتمل هستش كه عده اي تمايل داشته باشن به قصد ايجاد منفعت، دستكاري قيمتي ايجاد كنند و با اقدامات هماهنگ شده و يا به صورت تيمي، باعث بشن تغييرات قيمت بيشتر و يا كمتر از عرضه و تقاضاي موجود اتفاق بيفته؛ براي جلوگيري از رخ دادن چنين اقدامات و مفسده هايي، مچينگ قيمتي و يا كشف قيمت اوليه با نظارت ناظر سازمان بورس اتفاق مي افته؛ البته صحت عملكرد و پايبندي اخلاقي ناظر سازمان به رعايت اصل عدالت نيز موضوعيه كه بايد دائما توسط سازمان بورس مورد تائيد و بررسي قرار بگيره.

 


ات مرتبط:

برچسب‌ها:


1401/1/15  | ۱۵ | injainja |
[ ]
مطالب جديد تر مطالب قدیمی تر